Mercedes-AMG predstavio karavanski E63 i E63 S

6. veljače 2017.
Vijesti - Mercedes-AMG predstavio karavanski E63 i E63 S
Prije malo više od mjesec dana Mercedes-AMG je službeno predstavio limuzinski E63 / E63 S, a sada je na red stigla i online premijera praktičnije karavanske izvedbe ovog modela.

Poput limuzine i karavan dolazi sa 4,0-litrenim V8 bi-turbo pogonskim strojem snage 571 KS te najvećeg okretnog momenta od 750 Nm, odnosno 612 KS i 850 Nm u S izvedbi. Spomenuti motor je standardno uparen s 9-stupanjskim Speedshift MCT automatskim mjenjačem s dvije spojke te sa 4Matic sustavom pogona na sva četiri kotača.

Nadalje, tu su i posebno dorađeni Air Body Control sustav, novi ovjes, mehanički stražnji diferencijal s blokadom, ESP sustav s tri načina rada, elektromehanički progresivni sportski upravljač, snažniji kočnički sustav i sl. Također, Mercedes je S model standardno opremio s Drift Mode programom tijekom čije se aktivacije u Race modu, ako su isključeni ESP, a mjenjač u ručnom načinu rada, snaga i moment isporučuju isključivo na stražnju osovinu.

Do 100 km/h karavanski E63 će ubrzavati za 3,6, a E63 S za 3,5 sekundi, dok će im najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h. Poprilično dobri rezultati za jedan obiteljski karavan zapremine prtljažnika od 640 l do 1820 l, zar ne?

Iznenađenja, kada je riječ o izgledu, opremi i sl, nema s obzirom da su ove dijelovi priče više-manje prenijeti iz spomenute limuzine. Službena premijera će se održati u Ženevi početkom idućeg mjeseca, a prodaja će krenuti u drugoj polovici ove godine.

GALERIJA: Mercedes-AMG predstavio karavanski E63 i E63 S

Komentari

Napiši komentar

Prijavite sePrijava preko facebooka

Pogledaj sve komentare

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing