Grupa PSA pred kupnjom Opela?

14. veljače 2017.
Vijesti - Grupa PSA pred kupnjom Opela?
Prema posljednjim saznanjima General Motors trenutno vodi pregovore s Grupom PSA o prodaji svojih tzv. europskih operacija, odnosno Opela i Vauxhalla. Ovu je vijest prvi prenio Reuters pozivajući se na izvore bliske pregovorima, a kasnije je stigla i potvrda s obje strane, američke i francuske.

Iz PSA je stiglo priopćenje kako zajedno s General Motorsom razmatraju razne strategijske poteze u nastojanju povećanja profitabilnosti i učinkovitosti, a među njima i potencijalnu kupnju Opela. Dodatnih informacija za sada nema, no Reuters je javio da se objava konkretnih rezultata pregovora može očekivati u narednih nekoliko dana.

Podsjetimo, Opel i PSA trenutno, između ostalog, surađuju na modelnim linijama novih SUV-ova, koja uključuje modele 3008 i 5008, Crossland X i Grandland X. Ukoliko uistinu dođe do ove akvizicije Peugeot, Citroën, DS i Opel će zajednički imati 16% udjela na europskom tržištu automobila te se time smjestiti na drugo mjesto iza Grupe Volkswagen.

Analitičari kažu da bi se GM radio riješio Opela jer nisu zadovoljni njegovim poslovanjem. S druge strane jedni smatraju da bi PSA mogao profitirati dolaskom do opelovih resursa, proizvodnih pogona i sl, no neki nisu oduševljeni tom idejom jer Opel vide kao uteg za PSA koji se oporavio nedavnom reorganizacijom.

Uskoro više.

Komentari

Napiši komentar

Prijavite sePrijava preko facebooka

Pogledaj sve komentare

Powered by AdminMax v6 © 2005-2017 by Internet Softver Design by WEB Marketing