Alfa Romeo - platforma Giorgio je pravi dragulj, dobit će ju i drugi FCA modeli

24. studenog 2016.
Vijesti - Alfa Romeo - platforma Giorgio je pravi dragulj, dobit će ju i drugi FCA modeli
U Alfi su toliko odušveljeni svojom platformoom Giorgio, na kojoj se temelje modeli Giulia i Stelvio, da će vjeruju kako će se ista proširiti ponudom Fiat Chrysler Automobiles grupacije.

Kada je u Alfi razvijana ova je platforma zamišljena i proizvedena isključivo za alfine modele, no čini se kako tako neće ostati i u budunosti. Naime, jedan od vodećih ljudi FCA grupacije Reid Bigland je rekao kako je platforma Giorgio predobra da je se ne bi podijelio s drugim brandovima unutar ove automobilske grupe.

Točnije, Bigland kaže kako je moguće modificirati platformu na način da je koriste i jeftiniji i skuplji modeli od Giulije i Stelvia, odnosno ista bi mogla postati osnova nekih dodgeovih, ali i maseratijevih noviteta s pogonima na stražnje te na sva četiri kotača. Njenom širom primjenom Alfa će brže i jednostavnije vratiti oko milijardu Eura uloženih u njezin razvoj.

Dakako, ova će platforma biti osnova i novih Alfi, točnije na njoj se može bazirati sve od kompaktnog hatchbacka do velike limuzine. Sve u svemu na njoj će se temeljiti oko osam novih Alfi koje će na tržište stići do 2020.

Komentari

Napiši komentar

Prijavite sePrijava preko facebooka

Pogledaj sve komentare

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing